Urządzenia i Akcesoria
Malinowa chmurka
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 12 godz. 5 min
20 porcji
Składniki
Galaretka z malinami
-
20 g żelatyny w proszku (2½ łyżki)
-
100 g wody
-
1000 g soku żurawinowego1000 g soku z czarnej porzeczki
-
80 g cukru
-
500 g malin, mrożonych500 g malin, świeżych
Biszkopt
-
60 g cukru
-
2 jajka
-
¼ łyżeczki sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki białego octu winnego
-
40 g skrobi kukurydzianej40 g skrobi ziemniaczanej
-
20 g mąki pszennej (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
20 g gorącej wody
Beza z migdałami
-
4 białka (ok. 120 g)
-
150 g cukru
-
2 łyżeczki skrobi kukurydzianej2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
-
3 - 4 łyżki migdałów, w płatkach
-
1 łyżeczka białego octu winnego
Krem
-
600 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
250 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
40 g cukru pudru
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
100.5 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
1103.8 kJ /
262.8 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Węglowodany
27.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Karpatka
5j
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6j 50 menit
Sernik królewski
4j 35 menit
Ciasto leśny mech
3j 20 menit
Ciasto Pani Walewska
9j 30 menit
Ciasto słonecznikowiec
9j
Ciasto makowa panienka
7j 40 menit
Ciasto Metrowiec
7j
Królewiec
9j 45 menit
Kakaowa rolada z kremem śmietanowym i owocami
4j
Ciasto z pianką truskawkową
6j 25 menit
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3j 30 menit